Po złożeniu zamówienia nadal możesz samodzielnie zrobić kilka rzeczy na stronie internetowej. To, co możesz zrobić, oraz czas, jaki masz na wykonanie danej czynności, zależy od jej rodzaju. Wszystkie te opcje są dostępne na komputerze, w witrynie mobilnej oraz w aplikacji.
Właśnie złożono zamówienie? Wszystkie opcje dostępne dla Twojego zamówienia pojawiają się na stronie potwierdzenia zamówienia, więc możesz skorzystać z nich bez logowania się lub wyszukiwania zamówienia.
| Co chcesz zrobić | Ile masz czasu | Gdzie to znaleźć |
|---|---|---|
| Anulować zamówienie | Jeśli zamówienie zawiera spersonalizowany produkt — do momentu przyjęcia tego produktu w magazynie. W przeciwnym razie — do momentu opuszczenia przez zamówienie magazynu. | Strona potwierdzenia zamówienia, Moje zamówienia lub Szczegóły zamówienia |
| Zmienić adres wysyłki | Do momentu wygenerowania etykiety wysyłkowej | Strona potwierdzenia zamówienia, Moje zamówienia lub Szczegóły zamówienia |
| Przejść na przyspieszoną wysyłkę | Do momentu wygenerowania etykiety wysyłkowej i tylko jeśli podczas składania zamówienia dostępna była dla niego opcja przyspieszonej wysyłki | Strona potwierdzenia zamówienia lub Szczegóły zamówienia |
| Zmienić rozmiar lub kolor produktu | W ciągu 72 godzin od dokonania płatności, jeśli produkt nie został jeszcze przyjęty w magazynie, a zamówienie nie zostało wysłane. Dotyczy wyłącznie produktów wykonywanych na zamówienie. | Obok produktu na stronie potwierdzenia zamówienia, w sekcji Moje zamówienia lub w Szczegółach zamówienia |
| Zmienić adres e-mail w zamówieniu | Tylko podczas pozostawania na stronie potwierdzenia zamówienia. Wyłącznie w przypadku zamówień gościnnych. | Strona potwierdzenia zamówienia |
Jeśli nie widzisz danej opcji, oznacza to, że zamówienie przekroczyło ten etap. Nie możemy wprowadzić tej zmiany, a nasz zespół obsługi klienta również nie może zrobić tego za Ciebie.
Niemożliwe po złożeniu zamówienia
- Dodawanie lub usuwanie produktów
- Zmiana fasonu sukienki
- Przejście między rozmiarem standardowym a niestandardowym
- Dodanie przyspieszonej realizacji
Podczas przeglądania strony Twoje zamówienie nadal przechodzi kolejne etapy realizacji, dlatego witryna za każdym razem sprawdza jego status po wybraniu danej czynności. Opcja może zniknąć między załadowaniem strony a jej wybraniem, a przesłanie zmiany może czasami zakończyć się niepowodzeniem. Odśwież stronę, aby zobaczyć aktualny status.
Komentarze
Komentarze: 0
Zaloguj się, aby dodać komentarz.